Na místo ihned vyjeli rokycanští ochránci zákona a policejní psovod. Pětapadesátiletý cizinec obtěžoval svým chováním přítomné hosty. Muž se podrobil dechové zkoušce. Výsledek pak policistům vysvětlil chování cizince, který vulgárními výrazy a nevhodným chováním obtěžoval hosty.

Přístroj detekoval bezmála tři promile alkoholu v dechu. Ochránci zákona muže zajistili a převezli na oddělení, kde muž odmítal opustit služební vozidlo. Nedbal výzev, a proto policisté využili svého oprávnění a za použití hmatů se podařilo, aby z vozidla vystoupil. „Poté co cizinec vstoupil do budovy, opět odmítl hlídku následovat. Ani tentokrát nedbal výzev a navíc přidal i slovní urážky a nespolupracoval,“ konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová.

Policisté byli tak nucení opětovně použít hmaty a překonat pasivní odpor muže. S ohledem na jeho stav byl následně převezený na protialkoholní záchytnou stanici. Jeho jednání policisté evidují jako přestupek proti občanskému soužití. Nejen chování, ale také ´nocleh´ na protialkoholní záchytné stanici bude cizince jistě něco stát.

Ilustrační fotografie.
Zbirožští rybáři čekají nápor v pátek