Cena rozhodla o tom, že z výběrového řízení na zhotovitele projektu rekonstrukce Základní školy v ulici Miru, která je kvůli dřevokazným houbám a červotoči v havarijním stavu, nevzešel tento týden vítěz. Rozsah prací bude změněn. „Původní záměr zněl: využít prostor i spodkrovím. Teď rada rozhodla, že od využití podkroví upustíme a rozsah prací se zúží,“ uvedl místostarosta Jaroslav Mráz.

„Rekonstrukce by byla tak drahá, že by na ni město finančně nedosáhlo. Ukazuje se, že reálnější cifra - oproti původní představě nutnosti sehnat čtyřicet milionů - je šedesát milionů. Přesnější odhad nákladů bude známý až z projektů,“ dodal místostarosta. Proto zatím rada ještě žádnou z pěti oslovených firem, a sice - A.D.S Rokycany, Area Projekt Rokycany, Seap Rokycany, Mene Industry Plzeň a Průmstav Develop Plzeň - nevybrala. I když už všechny dodaly nabídku.

Teď město požaduje, aby z ní vynechaly zmíněné už podkroví, kde měly být kabinety, a řešily situaci jinak. Upřesněné nabídky by se do týdne měly vrátit. Hned potom se sejde rada k mimořádnému jednání, aby rozhodla. „Z původní stavby vlastně nejspíš zbudou jen obvodové zdi, schodiště, komíny a sklepy, které se musí odvlhčit,“ konstatoval Mráz.

Kvůli obstarání peněz píše radnice žádosti a její představitelé jezdí na ministerstva a do parlamentu. Setkali se se snahou pomoci, ale zatím není kde brát. Souběžně s hledáním finančních prostředků a přípravou projektování pokračuje i vyklízení budovy.