Předchozí
1 z 7
Další

Tomáš Holub, biskup

Biskup Tomáš Holub.Biskup Tomáš Holub.Zdroj: Biskupství plzeňské, Pavel Adámek, Petr jankovec

Mám obrovskou radost, že jsme si zvolili prezidenta, který mluví o hodnotách a chce lidi spojovat. Modlím se jen za to, aby to skutečně dělal.

Martin Baxa, ministr kultury a bývalý primátor Plzně

Martin Baxa (SPOLU)Martin Baxa.Zdroj: Deník/Lenka Prokšová

Doma v Plzni jsem hlasoval pro změnu v čele naší země, pro generála Pavla. Je důležité, abychom se nenechali odradit hrubou kampaní a šířením strachu. Petr Pavel ztělesňuje opravdové demokratické hodnoty, bude naši vlast důstojně reprezentovat navenek a nebude náš národ účelově rozeštvávat.

Rudolf Špoták, hejtman

Hejtmanem Plzeňského kraje je Pirát Rudolf Špoták (na snímku z 23. července 2020).Rudolf Špoták.Zdroj: ČTK

Já jsem za výsledek rád, pevně věřím, že po tomto výsledku, kdy už se to dělí na vítěze a poražené, že to tak nebude a že se rozjitřená atmosféra a rozjitřená společnost, kterou si myslím, že svou kampaní nastartoval především Andrej Babiš, uklidní a společnost bude táhnout za jeden provaz.

Roman Zarzycký, primátor Plzně

Primátor Plzně Roman Zarzycký.Primátor Plzně Roman Zarzycký.Zdroj: archiv R. Zarzyckého

Gratuluji vítězi a ctím poraženého. Očekávám od vítěze voleb, že neuhne od hodnot, které v prezidentské kampani deklaroval a bude i přes podporu vládních stran nadstranickým prezidentem, který bude hájit zájmy všech občanů České republiky. Osobně volební výsledek vnímám nadstandardně v tom, že za prvé byla velká účast a za druhé volební úspěch ANO je obrovský.

Rudolf Salvetr, poslanec a starosta Klatov

Rudolf Salvetr, starosta KlatovRudolf Salvetr.Zdroj: Deník/Daniela Loudová

Já jsem s výsledkem voleb po té kampani, kterou jsme mohli vidět, kdy se přiznám, že jsem ani netušil, že může dosáhnout takových rozměrů, velmi spokojen. Petr Pavel ukázal i v rámci kampaně, že umí vystupovat velmi slušně, velmi důstojně a jasně formulovat svoje pohledy nejen na dění doma, ale i v rámci uskupení, kterých jsme členy.

Filip Smola, starosta Železné Rudy

Filip Smola, starostaFilip Smola.Zdroj: Deník/Daniela Loudová

Výsledek druhého kola prezidentských voleb je očekávaný a gratuluji nově zvolenému prezidentovi. Jsem rád, jak volby dopadly. Petr Pavel vyhrál ve všech šumavských obcích, což je ale mnohdy zapříčiněno i tím, že zde volí mnoho lidí na voličské průkazy.

Pavel Kouřík, hasič, reprezentant v požárním sportu

Pavel Kouřík z Dílů na Domažlicku je členem české hasičské reprezentace. Na mistrovství Evropy ve FireFitu získal hned tři medaile, dvě bronzové a jednu zlatou.Pavel KouříkZdroj: archiv soutěže

Výsledek voleb mě potěšil, překvapilo mě, s jak velkým rozdílem Petr Pavel zvítězil. U mě si získal sympatie tím, že vystupoval jako reprezentující osobnost. Se spoustou jeho názorů jsem souhlasil.