ROKYCANSKO - S vrozenou atrezií zvukovodu a mikrocií pravého ouška se před osmi lety narodila Barunka z Mirošova. Její příběh jsme vám zprostředkovali stejně jako informace o sbírce na webu (www.donio.cz), která by ve Spojených státech amerických vedla za pomoci plastických chirurgů k úspěšnému řešení. Vnímavých lidí se zatím našlo přes devět set a vysněných 1,2 milionu korun zatím podpořili více než 831 tisíci. Přitom do skončení akce zbývá ještě deset dnů!

Sváteční výpravu absolvovali i kolegové z Hrádku a Mirošova
Dobřívšti hasiči vyjeli kondičně do Brd

ROKYCANY - Od úterý 4. ledna likvidují v okresním městě zaměstnanci Rumpoldu-R pozůstatky svátečních dnů. Vánoční stromky budou svážet dvakrát týdně (úterý, pátek) a lidé z bytovek je mohou odkládat ke kontejnerům na směsný komunální odpad. V případě rodinné zástavby pak k popelnicím na tříděný odpad. Akce potrvá do konce ledna, v únoru bude svoz individuální. Dodejme, že dřeviny se štěpkují, proto je nutné odstranění ozdob a háčků.

Hrádečtí mohou stromky umístit ve sběrném dvoře nebo u dětského hřiště na Hamplově. A třeba Ejpovičtí mají k dispozici šedý kontejner na křižovatce ulici Hlavní a Na Hůrce.

PLÍSKOV - Zastupitelé Plískova mají sraz zítra před devatenáctou hodinou. V rámci veřejného zasedání diskutují v sále kulturního domu o systému odpadového hospodářství a příslušné platbě. Zhodnotí ekonomiku obce za uplynulý rok a věnovat se budou i přípravě investic na letošek. Scénář ovšem může být doplněn o aktuální podněty.

Ocenění rokycanských čestných dárců krve v roce 2019.
Dárci se překonali. Rokycanští zaznamenali rekordní počet odběrů krve

ROKYCANY - Pracovnice knihovny v centru Rokycan daly dohromady první bleskovou statistiku za uplynulý rok. Vyplývá z ní, že zde registrují 2008 čtenářů. Zařízení na Masarykově náměstí navštívilo přes 52 tisíc lidí, kteří si vypůjčili 70 661 dokumentů.

Nakoupeno bylo za rok 2021 přes 1850 publikací, nosičů, atd. K mání je zde rovněž 128 různých časopisů.

RADNICE - Tříkrálová sbírka je už v plném proudu. Rokycanští začali hned 2. ledna a připojují se okolní obce. Pokladničky budou rozpečetěné začátkem příštího týdne.

V sobotu 8. ledna se připojují koledníci ze skautského střediska Omaha v Radnicích. Chtějí rovněž pomoci lidem, kteří se ocitli v sociální tísni nebo potřebují naši pomoc. Akce ve městě startuje ve 13 hodin a výtěžek bude určen Domovu sociálních služeb v Liblíně.