Nejprve se za obcí na Zbirožsku schoval v příkopu u silnice na Plískov. Pokoušel se skákat na jedoucí auta a vrhl se i před kapotu vozidla, za jehož volantem seděla žena. Nárazem však rozbil přední okno automobilu a z místa utekl.

Řidička, která hned kontaktovala policisty, se za ním vydala k obydlené části Lhoty, jenže chlapík zmizel dál do polí. Pátraly po něm přivolané hlídky, zapojili se i psovodi, jenže důkladné pročesávání výsledek nepřineslo. Zraněného muže hledali v okruhu 500 metrů a nakonec se jim ho podařilo nalézt, ale bylo už pozdě. Muž našel škrtidlo, pravděpodobně kus kabelu, a na něm se oběsil. Přes okamžitou resuscitaci na místě zemřel, což potvrdil přivolaný koroner. "Případ si převzali kriminalisté z Rokycan. Mimo jiné nařídili soudní pitvu," doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Obyvatelé vesnice pod vrchem Radeč jsou událostí nadále konsternováni: "Představa, že mě někdo spadne pod kola, je příšerná. Pokud vím, neměl chlap se Lhotou nic společného. Asi si nás vybral náhodou," krčil v pátek u prodejny rameny starší muž.