BRDY - Výlov Hořejšího Padrťského rybníku v srdci CHKO Brdy je přichystaný na středu 9. listopadu od 7 do 17 hodin. Jde o rybářskou událost v unikátních přírodních kulisách, protože rybníky leží v desetiletí neosídlené krajině a jsou napájeny přítoky, které na své cestě nepotkaly civilizaci. Vzhledem k nadmořské výšce (Padrtě jsou jedním z nejvýše položených chovných rybníků v republice) a datu výlovu jde o jeden z nejdrsnějších výlovů z hlediska nároků na rybáře

ROKYCANY - Jeden z mohutných stromů v rokycanském parku U Plzeňské brány musel být poražen. Podle speciálních tahových zkoušek u lípy odborníci zjistili kritické hodnoty odolnosti proti vývratu a zlomu. Významné narušení stability ve všech sledovaných parametrech bylo tudíž povelem pro arboristy, aby začali s kácením.

Před několika týdny byly obdobným způsobem zlikvidované dvě vzrostlé dřeviny poblíž rokycanského nádraží.

Dvoudenní programovací akce Hackathon přilákala přes dvacet badatelů
Hackathon v Rokycanech vyzněl pro Plzeňany

HRÁDEK - Kynologové z Hrádku se ve středu v podvečer setkají s členy tamní pionýrské skupiny a případně i s dalšími malými návštěvníky. Odchod početné skupiny do areálu chovatelů je v 15.45 od Domu kultury, s návratem se počítá po osmnácté hodině. doporučená je uzenina na opečení, protože v sídle základní organizace se rozhoří táborák a ohlášen je také Martin na bílém koni.

STRAŠICE - Členové mysliveckého spolku Trhoň se sídlem ve Strašicích upozorňují obyvatele nejen této obce, ale také Holoubkova, Medového Újezdu, atd., že v sobotu 12. listopadu mezi 8. a 16. hodinou se v honitbě Trhoň koná naháňka černé zvěře. Platí tudíž striktní zákaz vstupu do lesa.

RAKOVÁ - Od osmnácti hodin v sídle úřadu absolvují v úterý 8. listopadu zastupitelé Rakové pracovní jednání. Začínají pozemkovými úpravami, konkrétně plánem společných zařízení. Následuje výměna pozemku, návrh rozpočtu, oznámení o stavbě zahradního domku nebo pořízení programu diagnostiky pro mateřskou školu Ráček.

Účastníci se kromě toho věnují aktuální úpravě rozpočtu, dohodám o provedení práce a jmenují inventarizační komisi. V závěru schůze projednají společenské akce na sklonku roku.