Vedle nové kanalizace a vodovodu získá povrchy ze žulové dlažby a městský mobiliář (lavičky, sloupy veřejného osvětlení). Počítá se takés vysazením čtyř stromů a osazením mobilních nádob se zelení. „Palackého ulice je spojnicí velké části města s vlakovým a autobusovým nádražím. Vzhledem k tomu jsme s firmou Berdych, která rekonstrukci provádí, domluvení, že koridor pro pěší bude po dobu celé stavby zachovaný. Chodci musí ale počítat s tím, že se pohybují po staveništi,“ sdělil místo-starosta Rokycan Jan Šašek.

V předchozích dvou týdnech prováděla firma Berdych pasport všech budov v ulici a parkovišti je vyčleněný prostor pro zázemí stavby. včera bylo zahájené kompletní zbrušování vrchní vrstvy komunikace a odvoz asfaltu. V příštích dnech budou následovat výkopy a pokládka nového kanalizačního řádu a postupně i jednotlivých přípojek,“ sdělil místostarosta Rokycan Jan Šašek. Později dojde na vodovod, zase včetně přípojek.

Podle předběžného harmonogramu bude stavba dokončená nejpozději letos v září. Vysoutěžená cena realizace je téměř 23 milionů korun. Nepůjde pouze o předělání sítí, ale změní se celkový vzhled.

Velikonoční neděle v útulku pro opuštěné pejsky v Němčovicích
Pejsci v Němčovicích si užívali sváteční den