V sobotu po třetí odpolední policisté na linku tísňového volání přijali oznámení o pohřešovaném dítěti. Ztratilo se během výletu. Po půlhodině marného pátrání vystrašený otec požádal o pomoc. „Na místo ihned vyjely hlídky územního odboru – policisté jak obvodních oddělení, tak dopravní i tři psovodi krajského policejního ředitelství se služebními psy,“ informovala mluvčí Hana Kroftová.

Hlídce pomohl cyklista, shodou okolností také policista, který si ve svém volnu vyjel na kole. Dítě odpovídající popisu totiž potkal, dokonce s ním i mluvil. Chlapec ale tvrdil, že otec je vzdálený jen kousek. S kolegy se pak dotyčný cyklista vrátil na lesní cestu mezi Dlouhým luhem a Hoškovou mytí. „Mezitím však byla na místo vyslaná další hlídka, která pár minut po čtvrté hodině chlapce našla pod vrcholem Brno,“ sdělila Kroftová. Dítě bylo v pořádku.

„Syn se ztratil při rodinném výletu u Sklené Huti,“ vysvětloval otec a doplnil: „Hlídky dorazily po ohlášení na odlehlé místo rychle a syna, který se od nás lesem vzdálil více než pět kilometrů, našly a předaly za necelou třičtvrtěhodinu. Kromě pracovního nasazení jsem ocenil také jejich lidský přístup vůči mé osmileté dceři a mně,“ sdělil dotyčný.

Nevyužívaná radiostanice by mohla sloužit dětem. Hasiči z ní chtějí udělat klubovnu a letní tábor.
Hasiči z Týčku chtějí předělat bývalou radiostanici na klubovnu