Dějištěm mistrovství byl Zličín na okraji Prahy, kde účastnice z Kamenného Újezdu u Rokycan pokořila všechny soupeřky. Vyšperkovala tím čtyři zlaté medaile v řadě mezi jednotlivkyněmi a vyhrála i dvakrát předtím. Kromě toho triumfovala v tandemech s Janou Lébrovou.

Novopečenou mistryni ČR nyní čeká podzimní Evropský pohár v Berlíně. Úspěch skromné sportovkyně zaujal i představitele Rokycan. Petra dorazila na radnici s dcerou a synem, kteří se tomuto odvětví rovněž věnují. „Děkujeme za skvělou reprezentaci města a věříme, že se prosadíte i v kontinentální konkurenci," vyjádřili přání starosta Tomáš Rada i jeho zástupce Jiří Sýkora.

Obřadní síň radnice v Rokycanech patřila sportovcům, trenérům i rozhodčím.
Rokycansko zná Sportovce roku. Mezi ženami uspěla Hanzlovská, mezi muži Šik

„Je to už takový hon, kdo mne z pomyslného trůnu sesadí. Mám radost ze čtvrtého titulu, k němuž pomohly poctivé tréninky. Minimálně dvakrát týdně, přičemž se připravuji sama. Ale snad dobře a navíc stíhám radit dětem," říká skromná žena. Dcera Amálka má juniorský titul mistryně ČR a syn Honzík byl na šampionátu bronzový.

Alchymie bowlingu není jednoduchá. „Důležité jsou správně navrtané koule. Jedna vydrží v nejlepší kondici 60 až 80 her, pak její účinek pomalu slábne. Jsme sice populární, jenže zatím bez zařazení na olympiádu," vysvětluje Otec Hanzlovská.

Fotograf, ilustrační foto
STOR Rokycany vyhlašuje soutěž O nejlepší sportovní fotografii okresu roku 2022

První titul sportovkyně vyhrála v roce 2009, další o šest let později a nyní je čtvrtým rokem zlatou medailistkou. Stala se i dvojnásobnou vítězkou Národního finále AMF, dvojnásobnou vítězkou Amatérské bowlingové ligy a je dlouholetou členkou reprezentace ČR. Na kontě má i mnoho stříbrných medailí, což je prý ta nejlepší motivace k ještě cennějšímu kovu.