„Jde o rekordní účast a všichni byli na startu vybaveni mapou s vyznačením sedmi restaurací. Musí je všechny navštívit a potvrdit přítomnost razítkem. Občerstvení při zastávkách necháváme na pochodnících," konstatoval spoluorganizátor Jiří Šneberk. Z hotelu se aktéři vydali do Kařízku, pak ke Kroftům v Kařezu a do Cekova. Druhá část se týkala Lhoty pod Radčem, Těškova, Motelu Mýto a cíl byl pochopitelně v hotelovém zařízení pro ty nejvytrvalejší až do 21. hodiny, kdy následovala zpívaná. Dva z pěti muzikantů Jindra Matas a Petr Procházka si mimochodem dvacetikilometrový výšlap nenechali ujít. „Všichni provozovatelé nám vyšli vstříc s otevírací dobou, takže nikdo žíznit nemusel. Pomohli sponzoři, a tak si každý odnese tři drobné ceny," dodal Šneberk.

Na část mýtských patriotů v nepřehlédnutelných speciálních trikách jsme narazili odpoledne ve Lhotě pod Radčem. „Aby bylo jasno. Není to jen o pivu. Třeba nad Bukovem krásně voněl les," zasnil se Vladimír Vavroň. To Luděk Hyťha měl starost, zda zvládne ještě jeden půllitr nebo už vyrazí s přáteli do sousedního Těškova.

Dodejme, že pořadatelům podali pomocnou ruku zmínění sponzoři společnost IKP Insolvence, Cukrárna Pod lípou jednatel Šnajdr, Plzeňský Prazdroj, obětavá pořadatelka Kristina Vavříková a Jan Malý.