Pozval je František Aubrecht s rodinným týmem a po patnácté hodině se po úvodní salvě areálem nesly tóny dudácké muziky Bohemian Pipe Band z Prahy. Po nezbytném přivítání a občerstvení opozdilců patřilo pódium tanečníkům ze skupiny Nessie. Součástí jejich stylového oblečení byl kilt. Šitá část oděvu, která se v pase omotává kolem těla a zapíná se pomocí řemínků a přezek.

TANEČNÍCI pražské skupiny Nessie se přes počasí kolem nuly oblékli ve Volduchách stylově. Předvedli ukázky skotských zvyklostí.Zdroj: Deník / Havránek Václav

„Tradicí je nenosit pod kiltem spodní prádlo. U vojenských jednotek je to dokonce řádem vyžadováno. Výjimku tvoří pouze tanečníci a sportovci oblékající kilt, a to z ryze praktických důvodů,“ usmívali se otužilí umělci.

Voldušské skotačení (mělo mimochodem premiéru) gradovalo večer. Zněly irské melodie, o což se postaraly kapely Vintage Wine i Dick O´Brass a účastníci důsledně dodržovali pitný režim. Ohřát se venku mohli u stylově vyřazených zbytků stromů, napuštěných olejem. A pokud aktéři ze vzdálenějších míst nechtěli v noci domů, mohli přespat v tělocvičně!

Ilustrační foto
Rokycany získaly bronz za webové strany města