Příkosičtí prvně představili upravené tréninkové hřiště s dlážděnou plochou pro základnu a káď. „Mají to hezky udělané. My máme taky zámkovku, akorát jsme nevěděli, že to tu Příkosičtí upravili, a tak jsme trénovali na trávě, aby mi to neuklouzlo jako v Rakové,“ usmíval se nevidský Tomáš Böhm, který běhá na savicích.

Nevidští muži svedli v Příkosicích tradiční boj o pohár s Mirošovem. Letos poprvé byli ale Mirošovští rychlejší. Rozhodly tři setiny vteřiny. „Máme radost. Třikrát tu vyhrál Nevid, tak se to konečně otočilo,“ svěřil se mluvčí mirošovského týmu Véna Šmatlák.

Oběma mužstvům pak šlapali na paty domácí s časem 17,78 sekund. Čtvrté místo získal Kamenný Újezd, páté Veselá a tabulku uzavřel sbor Rakové.

Agility závody O žabího krále se konaly v sobotu v Břasích.
OBRAZEM: Břasy hostily souboj O žabího krále

Ženám z Nevida vítězství neuniklo. Svým druhým pokusem ještě vylepšily nejlepší čas z prvního kola. Mirošovská děvčata měla při druhém útoku smůlu, ale prvním pokusem si zajistila výsledek, který stačil na druhé pořadí.

Třetí místo vybojovala Veselá, čtvrté byly ženy Příkosic. Holky z Rakové skončily sice poslední, ale předvedly naprosto skvělý výkon s ohledem na to, že to byly jejich druhé závody. Družstvo se dalo dohromady teprve asi před měsícem a oba útoky zaběhlo pod třicet vteřin. „Jsme nadšené. V obou kolech jsme předběhly naše kluky,“ zhodnotila závody strojnice Rakové Adéla Roubalová.