Meteorologové upozorňují ma možnost tvorby náledí. "Ve druhé polovině noci a k ránu se částečně vyjasnilo, a teploty povrchů šly na řadě míst pod 0 °C Situace je zrádná, protože ve dvou metrech většinou měříme nad 0 °C, ale teploty povrchů jsou kvůli vyjasnění nižší," uvádí.

"Mezi Zručí a Dolanským mostem havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo na střeše. Jedna zraněná osoba je v péči ZZS," informoval krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. Vozovka na místě je podle jeho slov "jeden led".

Na to doplatili i sami hasiči. "Ke druhé nehodě došlo při dojezdu velitelského vozidla na místo zásahu. Naše vozidlo se střetlo se třemi dalšími automobily. Ke zraněním nedošlo a nehoda je v šetření policie," doplnil Poncar. 

Nedaleko zmiňované nehody havarovalo u Dolanského mostu také nákladní vozidlo, které sjelo z komunikace a poškodilo svodidla. Bez zranění.

"Dávejte si pozor na svých cestách, silnice jsou namrzlé, a to především v Plzni a jejím okolí. Od včerejších večerních hodin máme oznámeno již několik nehod, které jsou naštěstí bez vážnějších následků. Pozor si dávejte i při přecházení silnic," upozorňují policisté.

Pozor hlavně v Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Jihočeském kraji a ve středních Čechách. Lokálně můžou být problémy i na jižní Moravě. Pokud někam v dotčených oblastech, dejte velký pozor.

Dopravní nehody v Karlovarském kraji.
FOTO: Na kluzkých silnicích se v Karlovarském kraji staly čtyři nehody