Nezaměstnanost na Rokycansku je stále nejnižší v celém Plzeňském kraji. Práci v současné době hledá více než tisíc obyvatel okresu. Volných míst je přes šest set.

V rokycanském úřadu práce přibylo v měsíci říjnu 188 nově hlášených lidí. Z evidence bylo vyřazených 206 obyvatel. Někteří měli štěstí a nalezli si zaměstnání. Hledat práci se vyplatilo také Petře Mrázkové z Rokycanska. Vystudovala střední školu gastronomického typu a uchytit se chtěla jako kuchařka. „Bála jsem se, že nakonec skončím někde ve fabrice, když jsem čtyři roky dřela ve škole, abych nakonec dělala práci, která mě baví," svěřila se. „Naštěstí mi byla nápomocná i rodina a hledali jsme, ptali jsme se, prostě jsem nechtěla být ta na úřadu práce, která se jen poflakuje. Od 1. listopadu pracuji a jsem pyšná na to, že jsem zaměstnání našla," uzavřela Mrázková.

„V rámci aktivní politiky zaměstnanosti bylo k jednatřicátému říjnu umístěno na veřejně prospěšné práce celkem dvacet jedna tisíc tři sta uchazečů," dodala mluvčí Úřadu práce České republiky Kateřina Beránková.