Středeční dopoledne, stejně jako ostatní dny v tomto týdnu, patří v Hrádku dětem. O prázdninách se totiž o ně starají organizátoři a hosté celotýdenního programu, který ´vytáhne´ děti od televizí, počítačů a baví je v kolektivu jejich vrstevníků. O tom, že to smysl má a děti jsou za to rády, svědčila i včerejší účast na představení klaunice jak Pepinu nazvala část malých diváků. Několik řad židlí v předsálí kulturního domu totiž zaplnili téměř do jedné její příznivci.

„V úterý dorazilo na představení šedesát šest dětí, v pondělí to nebylo o moc jiné. Věříme, že dnes návštěvnost bude minimálně obdobná," svěřila se trojice spoluorganizátorů Václav Poch, Helena Pechová a Marie Ciplová.

A měli pravdu. Sálek se během několika málo minut zaplnil a hlasitý povyk na otázku Heleny Krtilové: „A kdo myslíte, že teď přijde?" dával jasně najevo, že Pepina se ´vlažného publika´ bát nemusí. To totiž spolupracovalo od první do poslední chvíle, radou i činem. Ať už šlo o oblékání na slavnostní příležitost, nebo žonglování s míčky a šátky, kterými klaunka celé dopoledne odstartovala.

„Je to lepší, než aby děti někde běhaly po ulicích, nebo seděly doma," prozradil starosta Hrádku Jaroslav Perlík, který se přišel na osazenstvo podívat. „Celý týden zakončí olympiáda s hrami a soutěžemi. Ani o víkendu ale nebude nuda. To nás čeká maškarní a masopustní průvod," dodala pozvání na víkend Krtilová.