Zeptali jsme se, zda ještě pamatují nějak závody na přilepšení před jejich čerpáním.

„S ohledem na pozitivní vývoj plánovaného hospodářského výsledku obdrží naši zaměstnanci navíc v aktuálním výplatním termínu první zálohu třinácté mzdy. Činí padesát procent z výše měsíčního platu. Nadále také trvá pro všechny bez rozdílu nárok na pět týdnů dovolené,“ uvedl za rokycanský závod Euwe Eugen Wexler jeho šéf Petr Krob.

Dodal ještě, že v červnu byla provedená další úprava mezd. Nově příchozí zaměstnanci v dělnických profesích nastupují se mzdou navýšenou o pět až sedm korun za hodinu, u řidičů vysokozdvižných vozíků je to nově o 15 až 20 Kč na hodinu více.

V závodě Hutchinson nám personalista Samir Pour sdělil, že letos se jim podařilo plnění zakázek orientovat tak, že pro většinu zaměstnanců platí dva týdny celozávodní dovolené v kuse, a to první a druhý srpnový týden. „Vzhledem k velkým objednávkám sice některá pracoviště budou muset fungovat i v tento čas a dovolenou si vyberou jindy. Pro většinu jsme ale kvůli jejich plánování vybrání si části dovolené nastavili takto,“ konstatoval. Podle délky doby odpracované během uplynulého půlroku dostanou také k nástupu dovolené odměny v podobě benefitových poukázek. Zčásti jimi mohou uhradit dovolenkový pobyt v různých zařízeních, uplatnit je u cestovních kanceláří a podobně,“ doplnil Pour.

V Borgersu je situace nastavená ještě jinak. „Motivátor ve formě 13. platu nemáme, zaměřujeme se na varibilní složky mzdy na měsíční bázi – tudíž krátkodobé motivátory. Například složení mzdy pro operátora konfekce (v zařazení senior 1), je fix 13 830 korun, k to- mu 6 470 za kvalitu a efektivitu a 2 200 činí přítomnostní bonus,“ vysvětlovala za společnost Marta Párová.