Společenský život loni ochromil neznámý virus. Jak jste se s ním poprali?

Pokud jde o investice, zaměřili jsme se na vodovod a kanalizaci ke hřbitovnímu areálu. Včetně modernizace veřejného osvětlení.

Kromě toho jsme odkoupili nemovitost v centru obce, která nebyla dobrou vizitkou pro starousedlíky ani pro návštěvníky. Nyní řešíme její příští využití.

Pyšný jsem pak byl na spoluobčany při jarním úklidu Těškova. Desítky dobrovolníků se podílely na úpravě okolí obce. V příkopech a u silnic sebrali nadšenci během jednoho víkendu bezmála dvě tuny odpadu.

Ilustrační foto.
Rokycany se loučily s výzdobou

Na jaké oblasti se zaměříte letos?

Energetická společnost tu chystá kompletní usazení vedení elektrické energie do země. Až skončí, musíme opravit komunikace včetně vjezdu k rodinným domům.

Ve fázi projektové dokumentace je pak rekonstrukce křižovatky od Mýta na Lhotu pod Radčem. Rozhled tu pro řidiče určitě není ideální.

Přestože máte jen něco mála nad tři sta obyvatel, je společenský život pestrý.

Po uvolnění loňských opatření jsme s malým zpožděním uspořádali Těškovský okruh pro běžce. Domácím i přespolním se líbila produkce letního kina, konfrontace v cyklobiatlonu a členové turistického oddílu si připomněli čtyřicet let od výstavby srubu.

Na podzim podávali vyrovnané výkony fotbalisté v okresním přeboru a traktoriáda k nám přilákala stovky přátel. Jsem optimistou a věřím, že i v roce 2022 připravíme stejnou porci zábavy.