Jmenuje se Tomášek Fictum a narodil se 6. ledna, dvě minuty před sedmou hodinou ráno s váhou 3050 gramů a mírou 48 centimetrů Michaele Rýdlové a Petrovi Fictumovi.

V závěru týdne ho oficiálně přivítal na svět i starosta okresního města Václav Kočí s matrikářkou Evou Špelinovou. Donesli nejen gratulaci s květinou, ale i několik dárků od města a hlavně přilepšení rodině k tak významnému kroku je to totiž jejich první dítě. Přilepšení bylo v podobě šeku s vypsanou částkou pět tisíc korun, které mohou rodiče využít, po výměně na pokladně úřadu za hotovost, k nákupu potřebných věcí. „Jsem rád, že můžu jako prvního občana Rokycan přivítat právě kluka. Možná jednou i budoucího fotbalistu okresního města," svěřil v rozhovoru s maminkou Michaelou nad miminkem své, nadneseně řečeno, sudičkovské přání Kočí.

Ten si také se svým doprovodem, s počátečním ostychem a opatrností, ´slavné´ miminko na chvíli pochoval. „Dozvěděla jsem se to ráno, že starosta přijde na návštěvu. Přiznám se, že jsem byla nervózní a trochu mě to zaskočilo, ale o to víc potěšilo, svěřila se maminka, která podle svých slov dorazila do porodnice o čtrnáct dní dříve a vůbec nepočítala s tím, že její syn bude nejen prvorozený v rodině, ale i v okresním městě.