Třeba místní rodák Pavel Sentenský, který se přestěhoval do Rokycan, přijel s přítelkyní navštívit sestru Janu. „Zatím nás to tu baví. Šli jsme hlavně na výborné místní pivo Pepíka Melicha,“ konstatoval potenciální švagr Matěj Kantořík. „No já jsem šla na radnické víno,“ opravila svého přítele Jana Sentenská.

„Dorazily jsme před chvílí. Zatím jsme slyšely jen swingovou kapelu Hot wings, ale hráli pěkně,“ shodly se Vladimíra Gregorová s Václavou Mejerovou. Chválily i klobásy od hasičů. „A těšíme se na Schelinger memory band,“ dodaly.

Patrik a Lenka Obermajerovi ocenili vystoupení místních žáků základní i mateřské školy i Kamenecké trnky. „Ženský z Kamence byly výborné. Ani jsme nevěděli, že jich tam tolik je. Mají tam pět baráků a je jich plný autobus,“ říkali. Na kulturní slavnosti se prý chodí podívat každoročně. „V neděli uvidíme, jestli se půjdeme podívat na letní scénu, ale určitě si zajdeme na rybu,“ dodal Obermajer.

Radničtí rybáři nemohli vynechat oblíbené grilování a uzení. Na jejich rybí polévku a další pochoutky se stála v neděli fronta.

Na své si přišli i nejmenší návštěvníci slavností. Užívali si pouťové atrakce, malování na obličej, divadelní vystoupení pro děti i pohádkový les nachystaný v neděli u rybníka.

Organizátorky sobotního výletu z oddílu Divoká Orlice měly důvod k úsměvu. Z okraje Rokycan na jihu šlapaly desítky dětí a také dospělých.
Divoká Orlice pozvala děti do říše pohádek a kouzel