TROKAVEC - Ve středu před čtrnáctou hodinou vyjížděli policisté i záchranáři na silnici z Příkosic do Vísek. Obdrželi zprávu o odstavené cisterně zn. Scania a osobě bez známek života u odbočky na Trokavec. Vyšlo najevo, že zemřelým byl řidič nákladního vozu. „Přivolaný koroner u jednašedesátiletého muže předběžně neshledal známky cizího zavinění. Přesto byla nařízena soudní pitva, která přispěje k objasnění přesné příčiny úmrtí,“ sdělila mluvčí P ČR Hana Kroftová.

Podle našich poznatků muž za volantem kvůli náhlému zhoršení zdravotního stavu stihl zastavit a rozsvítit výstražná světla. Pomoc si však už přivolat nestačil.

Čáp bílý se po zimě vrátil do Mirošova na své tradiční místo na komíně staré sladovny nedaleko zámku. Z teplých krajů přiletěl přibližně ve stejném čase jako v loňském roce.
Čáp hlásí návrat do Mirošova, podívejte se na posla jara

ROKYCANY - Zpřístupnění uzavřených prostor zaměstnalo včera po 14. hodině příslušníky HZS z Rokycan v ulici Pod Ohradou. Také předešlá směna otevírala byt, a to před 22. hodinou v Mýtě. Kolegové z Radnic ve stejný den v podvečer pomáhali v Chomli.

ÚJEZD U SVATÉHO KŘÍŽE - S uvolněním opatření se probouzí společenský život. V sobotu 19. února vyrazí masopustní průvod Újezdem u Svatého Kříže a obdobná akce bude i v Klabavě.

O týden později se přidá Holoubkov, v sobotu 5. března Kornatice, atd.

ROKYCANY - Trestný čin zanedbání povinné výživy má na triku čtyřiatřicetiletý muž z Rokycan. Verdiktem okresního soudu má přispívat na výchovu nezletilého syna částkou 500 korun měsíčně, jenže na povinnost zapomíná. K dnešnímu dni se tak dluh vyšplhal už na dvanáct tisíc.

ROKYCANY - Přípravné práce za vjezdem do areálu nemocnice nad Rokycany dávají tušit, že nová parkovací plocha pro dvě stovky aut není jen vizí. Zároveň tu budou realizované parkové úpravy.

Návštěvníci zařízení musí počítat s hlukem a prašností, která investici bude během jara doprovázet.