PES na Rokycansku štěkal se 76 body

Rokycansko – Opticky se počty nemocných koronavirem v České republice snižují. Výjimkou není Plzeňský kraj s aktuální hodnotou protiepidemického systému (PES) na 71 bodech.

Ovšem ze sedmi okresů jsou dva stále ve fialovém (a tedy kritickém) stupni s hodnotou 76 bodů. Řadí se sem Plzeň- město a také Rokycansko.

Na Žďár? Půjde to, ale individuálně

Rokycany – Stovky lidí míří 1. 1. na Žďár. Nejinak tomu bude v pátek, ale turisté musí k vrcholu odděleně. Odměnou bude pamětní list a pro děti bude výšlap atraktivní díky několika zábavným úkolům po trase. Organizátoři z TJ Sokol Borek spolupracují s DDM Rokycany!

Trhovci do Rokycan nesmí a omezen je i provoz úřadu

Rokycany – Aktuální vládní opatření znovu zakazují prodej na tržištích. Takže střed okresního města dnes opět osiří. Stánkařské kotrmelce pokračují, i když místostarosta Jan Šašek je optimistou: „Jakmile to bude možné, trhy obnovíme.“

Chod úřadu rovněž ovlivňují verdikty politiků. Radnice je pro klienty zpřístupněna v pondělí odpoledne a ve středu (7:30 až 12:30 hodin). V ostatních dnech jsou pracovníci odborů k dispozici v urgentních případech a vždy po předchozí telefonické či e-mailové objednávce (www.rokycany.cz).

Stupenský Betlém, který je na Štědrý den umístněný u vchodu do kostela sv. Vavřince.
Betlémy byly k vidění. Ale spíše distančně

Zbirožsko řeší tozpočet

Zbiroh – Úderem deváté hodiny dnes začíná jednání zástupců obcí mikroregionu Zbirožsko. S důrazem na aktuální opatření a v programu především s rozpočtovým přesunem.

Kornatičtí vyrazí k Lopatě

Kornatice – Řadu svátečních akcí museli oželet patrioti vesnice na jihu okresu. Včetně setkání na Štědrý den u stromu na kornatické návsi. Plánovaná je až zítřejší vycházka od 13.30 hodin ke zřícenině hradu Lopata a k vyhlídce (účastníci se vydají individuálně) nebo novoroční výšlap do aleje Ořechovna (rovněž ve 13.30).

Dárci krve přijdou 4. ledna

Rokycany – Období svátků je klidem zbraní i pro osazenstvo transfúzní stanice v areálu nad Rokycany. Dárci krve sem opět dorazí 4. ledna.

Břasy uzavřely rozhlednu

Břasy – S ohledem na aktuální dění je od neděle 27. prosince opět uzavřena rozhledna Na Vrchách. Kromě této informace ale nechybí na webových stránkách obce diplom za 1. místo v soutěži O nekrásnější vánoční strom Rokycanska!

Chomle měla venkovní sraz

Chomle – Zastupitelé vesnice se včera odpoledne setkali na prostranství u úřadu. S distančními rozestupy řešili rozpočet 2021, odpady, smlouvu o projednávání přestupků, atd.