Sobota 1. dubna se týká třeba Dobříva a sousedního Pavlovska. "Sejdeme se v 9 hodin u úřadu v Dobřívě a pytle i rukavice jsou zajištěné," zve spoluobčany starosta Jiří Ondřejíček.

Ve Volduchách se akce ujali hasiči. Zájemci si mohou pytle a rukavice vyzvednout v sídle úřadu, vyznačit do mapy trasu a pustit se do úklidu. V sobotu po 10. hodině se nadšenci zastaví na koupališti a obdrží za odměnu špekáčky na opečení.

Veselá nezůstane pozadu. Sobotní úvod je ve 14 hodin u firmy na okraji obce. Čistit se bude především okolí cesty k Prostřednímu rybníku a Peklo. Dále zákopy podél silnice od Hořejšího rybníka směrem ke hřbitovu. Akce vrcholí opékáním buřtů v Pekle.

Individuální přístup volí Příkosičtí a bližší informace sdělí starostka Tamara Suchá na telefonu 724 182 433.

Sousedé v Mirošově si vyzvednou pytle 1. a 2. dubna u sokolovny nebo Na Zastávce. Zakreslí do mapy, kde budou odpadky sbírat, nebo se mohou v sobotu připojit ke společné úklidové vycházce od 15 hodin ze sokolovny. Po návratu je zajištěné občerstvení a připravené soutěže.

Velikonoce v rokycanském muzeu, ilustrační foto
Rokycany lákají na velikonoční akce. V Trianě, muzeu i na náměstí

Líšnou obsadil zametací vůz už v průběhu tohoto týdne. Brigáda pro veřejnost pokračuje v sobotu 1. dubna od 10 hodin u obchodu.

Mlečice volí rovněž 1. dubna úpravu školní zahrady. Doporučená je dobrá nálada a příchod kolem deváté hodiny.

Cheznovičtí patrioti začnou 1. 4. v devět hodin. O 60 minut později se setkají obyvatelé Bušovic, Sedlecka a Střepole ve svých obcích a zlikvidují odpad po nepořádnících. Ve Všenicích si první dubnový den vyzvednou účastníci akce pracovní pomůcky od 9.30 do 10 hodin u úřadu.

Kornatičtí na to jdou z jiného soudku. V sobotu od devíti hodin sázejí stromky při silnici do Šťáhlavic. Vítané jsou hrábě, lopaty a jiné náčiní.