ROKYCANY - Úřad práce, kontaktní pracoviště Rokycany, pořádá ve spolupráci s městem 15. ročník výstavy středních škol Akademie řemesel 2022. Uskuteční se ve čtvrtek 13. října od 9 do 14 hodin v prostorách restaurace Na Střelnici (ulice Míru). Letošní ročník bude organizován po dvouleté odmlce a období plném změn a omezení. Navazuje na předchozí spolupráci se středními školami nejen z místního regionu a akce by měla napomoci žákům 8. a 9. tříd při jejich rozhodování o dalším studijním zaměření a budoucím profesním uplatnění na trhu práce. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

HRÁDEK - Před jednadvacátou hodinou cestovali v sobotu profesionální hasiči z Rokycan do Hrádku. Při dopravní nehodě měli práci i zdravotníci, neboť došlo ke zranění pasažérů. Kromě toho brzy ráno směna HZS z Radnic odstranila strom u Chomle. Pokud jde o pátek, byly události rovněž dvě a podstatně klidnější. Otevření prostor se týkalo Zbiroha (s domácí výjezdovou jednotkou) a Mýta (HZS Rokycany).

ROKYCANY - Masarykovo náměstí bylo v sobotním odpoledni a večeru dějištěm Rokycanského vínování. Doprovázelo ho několik hudebních produkcí a také sympatické podzimní počasí. Rušno zde bylo i dopoledne, neboť na objektu u 'myší díry' byla odhalena pamětní deska kapelníkovi Josefu Martiníkovi.

ROKYCANY - Figurální kresby, malby i portréty z dílny regionálního výtvarníka Martina Kozáka jsou od pondělí až do konce listopadu k vidění ve vstupním vestibulu knihovny na rokycanském Masarykově náměstí.

ROKYCANY - Koncert s názvem Pocta Evě Olmerové se uskuteční ve středu 12. října v kostele Českobratrské církve evangelické v rokycanské Jiráskově ulici. Začíná v 19 hodin a představí se František Tomášek (akordeon) s Viktorií Dugranpere (zpěv). Původně se měla tato akce konat v rámci 13. ročníku jarního hudebního festivalu, ale pro nemoc byla odložena.

Pilsner Fest 2022 – 180. výročí uvaření první várky světoznámého plzeňského ležáku si v pivovaru po dvouleté odmlce připomněly tisíce návštěvníků. Kromě ochutnávek piv a prohlídek pivovaru na ně čekaly koncerty a také třeba škola čepování.
OBRAZEM: Plzeňský Prazdroj slavil výročí první várky světoznámého piva