Domácí neponechali nic náhodě a na nově vytvořeném twitterovém účtu baví vtipnými příspěvky širokou fotbalovou veřejnost už několik dní. Co je pikantnější, autor účtu si přeje zůstat v anonymitě. "Jde o jednoho trenéra z naší mládeže. Pomáhá s propagací k zápasu s prvoligovým týmem, který zde zase dlouho nemusí být," sdělil sekretář Václav Moulis.

Zvíře uhynulo po nevhodném nakrmení návštěvníků
Poníka zabil akát, který mu vedle cedule 'Nekrmit' dávali návštěvníci farmaparku

Propagace jde více než zdatně. Ke pátečnímu večeru měl účet už kolem 2700 sledujících, včetně novinářů Luďka Mádla, Jiřího Hoška, Jindřicha Šídla, hokejového brankáře Dominika Frodla a v neposlední řadě herce a skalního fanouška Liberce Ladislava Hampla. "Musím uznat, že mě začínáte dost bavit," odpověděl známý herec na jeden z příspěvků. Odpověď od administrátora na sebe nenechala dlouho čekat. Hampl se 14. září může těšit na vyhrazné místo na tribuně

"Od té doby, co nám v MOL Cupu vylosovali Liberec, tak máme na všech tréninkách stoprocentní docházku," s nadsázkou v jednom příspěvku uvedl trenér Milan Dejmek. "Na 20 minut jsme dnes otevřeli trénink A-týmu pro média a veřejnost. Po uplynutí 20 minut jsme ho ponechali otevřený, protože nikdo nepřišel," vyšlo v úterním prohlášení.

Ilustrační foto
Hospůdka U Štěpána, kterou proslavil Pohlreich a její steaky, končí

V úctě k favoritovi pohárového zápasu odkryl divizní celek své karty poněkud netradičně. "Máme oproti Liberci nespornou výhodu, že můžeme sledovat jeho zápasy, rozestavení hráčů na hřišti a tak dál. Aby to bylo úplně fér, tak odkryjeme naše karty." Rokycanští dva týdny před zápasem odkryli základní sestavu, nikoliv se jmény, ale pracovními pozicemi jednotlivých hráčů.

Houdek (stavbyvedoucí) - Glazer (učitel na ZŠ), Hereit (programátor), Matas (učitel na VŠ), Zajíček (zásobovač) - Plzák (realitní makléř), Lehký (administrátor e-shopu) - Titl (rozvoz potravin), Černý (vedoucí reprezentace U21), Laubr (rozvoz potravin) - Procházka (zámečník). Reakce ostatních uživatelů o tom, že černozelení mají skvěle vyvážený kádr s brankářem, který umí postavit dokonale zeď nebo klíčovým útočníkem jen svědčí o tom, jakou zábavu šíří tento účet.

Ilustrační foto.
Agresivní cyklisty, kteří napadli řidiče se dřevem, policisté nevypátrali

Jeden z příspěvků připomněl, že oba celky si nejsou až tak úplně rozdílné. Nad oběma městy se tyčí rozhledny, oba týmy mají v sestavě hráče Stejskala a podobná je i vzdálenost do druhého největšího města v republice.

Reklamu na Twitteru podpořil i soupeř Rokycan z Liberce. "Kreativní způsob, jakým přistoupili Rokycanští k propagaci nadcházejícího pohárového utkání na Twitteru, oceňujeme a s chutí se do této hry občas zapojujeme. Pokud z toho bude náš soupeř profitovat jak na vstupném ze zápasu, tak větším dosahem v online prostředí, budeme jen rádi. První kola poháru mají své kouzlo právě v možnosti střetávání amatérských a profesionálních týmů, které může přispět k většímu zájmu o fotbal i v menších městech," řekl tiskový mluvčí Severočechů Tomáš Čarnogurský.

Jakkoliv nakonec dopadne střetnutí Davida s Goliášem na trávníku, na sociálních sítích uspěl divizní celek na plné čáře. Navíc neznámý administrátor jistě neřekl své poslední slovo. Utkání startuje 14. září od 16:30 v areálu Pod Husovými sady.