ROKYCANY - Neděle 20. listopadu je v Rokycanech vyhrazena oslavě Dne veteránů. Akci, která se zde od roku 1990 konala pravidelně a přibrzdila ji až covidová doba. Scénář obsahuje kladení věnců u pomníku na demarkační linii a po svěcení praporů v 9.55 následuje mše v chrámu Panny Marie Sněžné. zahraniční hosté i obyvatelé města se pak přesunou na Masarykově náměstí před budovu radnice. Po proslovech se představí kadeti ze základny v německém Vilsecku a chybět nebudou ukázky historické vojenské techniky.

MÝTO - Ve středu ráno spěchali profesionální hasiči z Rokycan do prostoru 50. dálničního kilometru. Na sjezdu u Mýta došlo k požáru brzdového obložení na jednom z kol cisterny s benzínem. Požár uhasil řidič nákladního vozu přenosným hasícím přístrojem před příjezdem směny HZS. Dobrovolná jednotka z Mýta následně kolo ochladila. Dodejme, že už po jedné hodině ranní byli hasiči při pomoci osobě v Pivovarské ulici.

Pokud jde o úterní zásahy, cestovali rokycanští záchranáři po dvacáté hodině do Strašic kvůli úniku nebezpečných látek do ovzduší.

SVOJKOVICE - V neděli 20. listopadu se od 9 do 13 hodin konají v kulturním sálu svojkovického motorestu vánoční trhy. Zákazníci toho naleznou hodně. Od klasických vánočních ozdob přes dekorace až po rukodělné výrobky, domácí sirupy, čaje atd.

HŮRKY - Vánoční tour Žihelského smíšeného sboru startuje už tuto sobotu, a to na Rokycansku. Pěvecké těleso ze severu Plzeňska se představí od 15 hodin v Hůrkách. Pokračuje téměř nepřetržitě až do ledna 2023 s tím, že 17. prosince se na seskupení těší posluchači v radnickém kostele.

ROKYCANY - Nefalšovaná pivovarská zabijačka je přichystána na oba volné dny ve známém rokycanském minipivovaru ve čtvrti Rašínov. U Stočesů otevřou v sobotu už ve 12 hodin a menu obsahuje ovar, polévku nebo guláš. Později odpoledne se přidají jitrnice či jelita a v neděli také tlačenka. Dodejme, že pašík byl speciálně vykrmený mlátem ze zmíněného zařízení!

ZBIROH - Členové honebního společenstva Hory, Jablečno, Přísednice vyrážejí zítra od 8 do 16 hodin k naháňce na spárkatou zvěř. Počítají s intenzivním odlovem a kvůli němu nedoporučují lidem, aby se v tu dobu pohybovali v lesních porostech Holečku, Františkova a Jablečna.