Na přelomu roku tak opět otevřela lůžkovou stanici C interního oddělení, která byla od roku 2017 kvůli nedostatku nelékařských zdravotníků zavřená. Zprovozněním se navýšila nejen kapacita oddělení, ale zlepšil se i komfort pacientů. Společně s nákupem elektricky polohovatelných lůžek je to další krok ke kvalitnější poskytované péči.

„Během omezení byli akutní pacienti hospitalizováni i ve stanici A, která je jinak určená hlavně ošetřovatelské péči a jsou tam i sociální lůžka. A někdy bylo i na jednom pokoji až pět pacientů. Nyní budou akutní pacienti už zase jen na stanicích B a C. V každém pokoji maximálně po třech,“ uvedl ředitel nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že ideálním rozložením pacientů se zlepší podmínky i pro personál.

Ilustrační foto.
U Stočesů pečou vepřové koleno

Nemocnice hledá všeobecné i praktické sestry a ošetřovatelky i nadále. V souladu s rozhodnutím ministerstva zdravotnictví hodlá totiž dále otevřít nové oddělení následné péče s kapacitou až 30 lůžek.

„Zprovoznit oddělení následné péče je dlouhodobým záměrem nemocnice, neboť na Rokycansku tento typ péče a lůžek chybí. Proto Plzeňský kraj už v minulosti finančně pomohl rekonstruovat prostory pro vznik tohoto oddělení ve čtvrtém podlaží lůžkového traktu,“ říká radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Milena Stárková.

Část sester už nemocnice pro nové pracoviště má. „Věřím, že další se nám podaří přijmout letos v prvním pololetí. Kromě konkurenčních mzdových podmínek a zaměstnaneckých benefitů nabízíme náborový příspěvek i pomoc s hledáním bydlení,“ doplňuje Jaroslav Šíma.

Kařízecká sedma 2020
Pod Kaštanem v Kařízku se dařilo jižanům