Na zákaz vjezdu narazí od dnešního dne řidiči v rokycanské ulici Josefa Růžičky. Rozkopaná je už od půlky června kvůli výměně plynového potrubí a řidiči se zatím mohli výkopům vyhnout.

V další fázi už je ale nutné dopravu odklonit. Práce postoupí pod viadukt, kde je málo místa.

Neprůjezdný bude v nejbližších týdnech krátký úsek od podjezdu železniční trati ke křižovatce s ulicí Čelakovského, takže třeba ke Kauflandu řidiči zajedou ze strany od kruhového objezdu.
Obsluhy sportovního areálu a nemovitostí v Čapkově a Lázeňské ulici budou i za úplné uzavírky zajištěné a pohyb chodců zase umožní pruh oddělený zábradlím.

Výměnu plynovodu a přípojek v tomto úseku ulice odhaduje stavbyvedoucí Milan Morgenstern z firmy Prockert & Hynek na dva až tři týdny. „Budeme to tady muset všechno dělat ručně, protože technika se pod viadukt nevejde, a navíc se tady křižujeme s kanalizací,“ sdělil.
Ani v další fázi výměny plynového potrubí nebude ulice průjezdná. Na Růžičkovu navazující Zeyerova bude uzavřená asi do poloviny srpna a v ulici Matěje Šmolíka od regulační stanice k Zeyerově zase budou mít smůlu chodci, kteří by chtěli projít stezkou pro pěší.

Plynovod by měl být vyměněný do 17. srpna. „To je termín na montáž. Pak se budou ještě čtrnáct dní dělat kompletně povrchy silnice, což už ale bude možné jen za částečné uzavírky a jedním jízdním pruhem řidiči projedou,“ doplnil Morgenstern.

Ilustrační foto
Kornatičtí musí použít objížďku