Hlavní program je ale rozložený do pátečního odpoledne a celé soboty. V nabídce je široká přehlídka umu hudebních, pěveckých a tanečních souborů.

V pátek dění na hlavním pódiu Masarykova náměstí odstartuje 14. hodina a hned potom scéna už tradičně patří Dechovému orchestru ZUŠ Rokycany. Moderování celých oslav města se ujme Roman Jedlička. V průběhu odpoledne se lze těšit třeba také na Xatax, Sifon a tradičně už nebude chybět ani blok vyhrazený Lucii revival. Po ohňostroji odpáleném za hudebního doprovodu z ochozu věže kostela bohaté menu završí produkce skupiny Kabát revival.

Sobotní program začne fanfárami z ochozu věže kostela v deset hodin. V rámci něj se vedle vystoupení nejrůznějších týmů z Rokycanska lze těšit třeba na uskupení Michal Tučný revival, Kroky Michala Davida, Legendy se vrací a další. Jako hlavní host vystoupí skupina Sto zvířat.

Domácí umělci se po oba dny pochlubí svým vystoupením hlavně na pódiu na Malém náměstí a v Klubu komorní kultury na nádvoří knihovny. Pro mladé bude otevřená scéna v hospůdce U Pardála. Prostranství před muzeem patří v sobotu odpoledne šermířům a Spilka bude ve stejný čas vyhrazená Dnu sportu pro všechny. K zábavě přispěje nabídkou letů a prohlídkami areálu též Aeroklub Rokycany. Po oba dny slavností jsou zajištěné i dětské atrakce a nabídka rychlého občerstvení. V sobotu bude možné rozhlédnout se po okolí rovněž z kostelní věže.