VESELÁ – Od pondělí 15. do neděle 21. května platí úplná uzavírka provozu na silnici mezi Kamenným Újezdem do Veselé. Důvodem je protismyková úprava vozovky.

ROKYCANY – Sbírka k obnově barokních varhan v kostele Panny Marie Sněžné v centru okresního města pokračuje. Iniciátory jsou členové spolku Rokycanští patrioti. Podpořit projekt lze v soutěži vybraných památek, kde mohou zájemci hlasovat do 31. května pro cenu veřejnosti na webu www.mamevybrano.cz/soutez. V prvním kole má rokycanská aktivita číslo 224. Další variantou je finanční příspěvek a více informací obsahuje web varhany.rokycanstipatrioti.cz. Je zde vše potřebné včetně čísla účtu 2342549/5800.

KLABAVA – K jediné nedělní události vyjížděli profesionální hasiči z Rokycan až po 20. hodině do Klabavy, kde se vzňal odpad v kontejneru. Asistovali jim dobrovolníci z Ejpovic. V pondělí před polednem směna SDH Dobřív odstranila padlý strom.

Petr Pavel se posilnil v pizzerii na náměstí ve Zbirohu a pokračoval dál v cestě.
Prezident a motorkář Petr Pavel se zastavil ve Zbirohu

ZVÍKOVEC – Okresní finále soutěže v požárním sportu se blíží (27. května v Nevidě) a boj o postup organizovali v okrsku č. 9 Zvíkovečtí v kempu U Varských. Zvítězili domácí muži před Chlumem, Podmokly, Terešovem a Mlečicemi. Prvenství mezi ženami patřilo SDH Podmokly a představili se i ti nejmenší.