Akce odstartovala první týden v červenci, kdy byla školní jídelna postupně vystěhovaná. Nejdřív se na stěny a podlahy naznačilo, kudy povedou rozvody. A dělníci se mohli pustit do díla. „Potom přišly na řadu stavební práce, rozvody plynu, elektřiny a nové odpady," sdělila ředitelka Irena Lepešková. „Také zdi byly obložené novými obklady. Do kuchyně jsme zakoupili konvektomat, který funguje na principu horkovzdušné trouby, pokrmy se upravují v páře," pochlubila se.

Právě tyto přístroje se stávají moderním trendem školních jídelen. Pomocí ventilátoru zde rovnoměrně cirkuluje horký vzduch a přesný podíl páry. Toto zařízení už několik let využívají třeba v Základní škole Zbiroh.

Osecká škola žádala o dotace kvůli rekonstrukci krajský úřad. Z programu na obnovu získali 200 tisíc korun. „Od Plzeňského kraje jsme obdrželi čtyři sta padesát tisíc a zbytek zafinancuje obec," sdělila Lepešková. „Jen vybavení vyjde na milion tři sta tisíc korun. Vše musíme stihnout do třetího září," uzavřela ředitelka.