Nařízená karanténa vrcholí 21. února s tím, že rodiče kluků a děvčátek jsou při výskytů příznaků u svých potomků (teploty, bolesti hlavy, kloubů, atd.) povinni ihned informovat dětského lékaře.

Silničáře sníh nepřekvapil

Rokycansko – Množství negativních, ale i těch veselejších poznatků, se objevilo v pondělním dopoledni na sociálních sítích. Společným tématem se stalo účinkování silničářů během nočního sněžení ve spojení s teplotami hluboko pod nulou. Soudě podle včerejšího redakčního výjezdu patřilo Rokycansko k místem s nejkvalitnější údržbou komunikací! Nejen na těch důležitých tazích, ale také ve frekventovaných ulicích okresního města. Hlášena byla jediná nehoda vozu VW Passat mezi Březinou a Osekem.

Hasiči z Tění pomohli doma

Rokycansko – Sedmý únorový den 2021 připadl na neděli a posla do akce dobrovolné i profesionální hasiče z Rokycanska. Směna HZS z Radnic pomáhala v Břasích s otevřením bytu a jednotky SDH daly o sobě vědět ve Zbiroze (odstranění stromu) i Těních (transport pacienta).

Ilustrační foto.
Hrádečtí sportovci vrátili městu dotaci dvacet tisíc korun na ples

Přívoz v Darové obnovil provoz

Darová – Od pondělní dvanácté hodiny je opět v chodu přívoz přes Berounku pod Darovou. Zařízení, které je chloubou severu Rokycanska, bylo kvůli velké vodě odstavené od čtvrtka 4. února. Hladina Berounky se během víkendu přece jen ustálila (včera odpoledne to bylo 125 cm) a hrozba velké vody pominula.

Hasiči odstranili několik stromů

Rokycansko – Sněhová kalamita obešla včera ráno Rokycansko uctivým obloukem. Tíhu bílé nadílky však nevydržely některé dřeviny a v akci byli hasiči. Vyráželi dopoledne do Siré a pak je zaměstnal pád stromu ve zbirožské Sládkově ulici.