Školou povinní kluci a slečny se dočkali. Včera odpoledne dali na týden sbohem lavicím, protože pondělkem pro region začínají jarní prázdniny.

Na program pro ně pamatoval třeba Dům dětí a mládeže v Rokycanech, který připravil dva zimní lyžařské zájezdy. Za sněhovými radován-kami se v obou případech vyráží v pondělí šestnáctého. V prvním případě se jedná o lyžařský tábor v Perninku. Druhý bude mít i přírodovědný ráz, protože ho připravuje oddíl Brontosaurus, a uskuteční se v Kraslicích. Místa se rychle zaplnila, poptávka byla velká.

S přípravou programu na čas prázdnin pamatoval už tradičně také Dům kultury v Hrádku. Začíná se v pondělí, v 9.30 hodin, a téma zní: Malování nejen na obličej. „Kromě speciálního dekorování po- čítáme také s výtvarnou činností dětí. Například vytvářením sněhuláků. Kdyby nám popřálo počasí, postavíme je pak i ze sněhu. Za nejvydařenější čeká na tvůrce odměna," sdělila Helena Krtilová.

I kdyby sníh nebyl, v úterý se účastníci akce každopádně v mrazivém světě ocitnou. Opět v 9.30 totiž pro malé, ale i velké, diváky začíná filmové představení Ledové království. Desetikorunové vstupné je spíše symbolické a ještě se lístky slosují o ceny. Na středu je pak naplánované žonglování s Pepinou. Organizátoři pozvali klaunku tohoto jména, aby zájemce pobavila svými kejkly a třeba je také naučila vyrábět zvířátka z balonků.

Na čtvrtek, zase od půl desáté, je v plánu další filmové představení. Tentokrát s názvem Letadla 2

V pátek nabídka vyvrcholí olympiádou. Zahájí ji stejný čas jako celotýdenní dění, tedy půl desátá, a naplánovaná je spousta soutěžních disciplín a her.

Příští neděli, to znamená 22. února, se od čtrnácti hodin v sále vyžijí ještě malí tanečníci a parádníci. Zmíněný čas tam zahájí maškarní bál pro všechny děti z města i okolí a masky mají vstup zdarma. Kromě hudby a pohybu se lze těšit také na soutěže.