Neděle byla v rokycanském okrese ve znamení silného větru a sněhových přeháněk. Silničáři jezdili celý den. Nejhorší situace byla v úseku Vísky Příkosice. Sněhové jazyky zde pořádně potrápily.

Proměnlivé počasí zaznamenali obyvatelé Rokycanska v neděli. Slunné dopoledne střídaly sněhové přeháňky a vítr. „V terénu jsme byli celý den. Všech deset vozidel během dne vysypalo sto tun soli a osmdesát tun inertního posypu," sdělil za SÚS Rokycany provozní náměstek Pavel Fait. „Nejhorší úsek byl mezi Příkosicemi a Vískami. V neděli večer jsme místo posílili ještě jedním sypačem. Tvořily se zde sněhové jazyky," informoval. „V pondělí ráno vyrazilo do terénu deset vozidel. Během dopoledne se situace, díky teplotám nad nulou, uklidnila," vysvětlil Fait. „Ze strany policie, hasičů a záchranářů jsme nezaznamenali žádné stížnosti," uzavřel.

Na udržované komunikace během víkendu jsme se zeptali na facebookových stránkách Deníku také čtenářů. „U nás byla situace celkem klidná. Jeli jsme na návštěvu a silnice byly prosolené," svěřila se Jitka Ulčová. „Večer jsem projížděl zmíněný úsek u Vísek. Komunikace byly ošetřené, ale pořádně to tam foukalo. Při cestě zpět jsem míjel cestáře, kteří sypali, takže to bylo mnohem lepší," doplnil Luděk Sobotka.

Podle meteorologů by se ale zimní počasí mělo uklidnit. Od středy by teploty měly přes den dosáhnout plusových hodnot. Nejteplejším dnem týdne by měl podle předpovědí být čtvrtek, kdy se oteplí na šest stupňů.