MIROŠOV - Oslava 190. výročí narození Miroslava Tyrše a 160 let Sokola se koná v sobotu 17. září v Mirošově. Pořádají ji členové tělocvičné jednoty a společenské komise města. Po 14. hodině se v areálu sokolovny představí taneční skupiny Little Cats a Crazy Cats. Následuje ukázka činnosti oddílů TJ Sokol na několika stanovištích a v 17 hodin přednáška Martina Langa na téma sokolské historie ve městě. Připravené jsou úkoly pro děti, knihobudka, malování na obličej, občerstvení atd.

RADNICE - Chovatelé z terešovské organizace vystavují v sobotu od 8 do 16 hodin v Radnicích (v Plzeňské ulici poblíž muzea). Expozici drobného a exotického zvířectva doplní český stavák. Chybět nebude tombola ani občerstvení. Vstupné je čtyřicet korun, děti do 130 centimetrů neplatí nic.

BŘASY - Areál ultramarinky je v sobotu 17. září dějištěm nefalšovaného blešího trhu. Se začátkem v devět hodin a možností prodat či koupit věci, které jen tak neseženete. Zákazníci i ti, kteří zboží nabízejí, mají vstup zdarma a končí se kolem třinácté hodiny.