Silničáři už začali s osazováním značek, které zakazují tranzitní dopravě nad 12 tun váhy vjezd na starou pražskou silnici od Rokycan až k Cerhovicím. První se zřejmě objevila v Rokycanech, včera už byly další značky vidět například i v Holoubkově nebo v Mýtě a dnes instalace končí. Nových značek je celkem 80. Za Cerhovicemi má v osazování pokračovat Středočeský kraj.

Obyvatelé podél silnice II/605 doufají, že kamionové dopravy objíždějící dálnici D5 ubude alespoň trochu, i když výraznou úlevu nečekají. Značka se totiž týká jen tranzitu, nikoliv náklaďáků jezdících pro výrobky třeba do holoubkovského Olbrichu nebo voldušského Borgersu ani sousedního sídla společnosti Duvenbeck.

Zástupci obcí na šestsetpětce o značku dlouho usilovali. „Průzkumy potvrdily, že tu tranzitní doprava nějaký podíl má. I kdyby ubylo deset, patnáct procent kamionů, tak by to pomohlo,” říká starosta Holoub-kova Lukáš Fišer. 

Plzeňský kraj chce na omezení v budoucnu navázat k Ejpovicím. Znovu se pokusí prosadit zákaz tranzitu už od Ejpovic, což se v minulosti nepodařilo.

Policisté na dodržování značení dohlédnou. Podle mluvčí Hany Kroftové hrozí řidičům za nedodržení až dvoutisícová pokuta.

Tenisové naděje trénovaly celý týden na kurtech v rokycanských Alejích. Věnoval se jim Michal Košek se dvěma kolegy. Kemp se uskuteční ještě na konci července i v srpnu.
Na tenisových kurtech trénovalo 20 dětí