„Způsobil to pochopitelně koronavir. Jednak jsme nemohli od března do května pořádat brigády k opravě areálu a dalším důvodem byly omezující podmínky pro příchozí. Počítat je a hlídat, zda jsou v rouškách, by určitě nebylo příjemné pro obě strany,“ má jasno Michal Kouba ze Škoda -bus klubu v Plzni.

O víkendu se vrata přece jen otevřou. Vždy mezi 10. a 17. hodinou, přičemž zpestřením premiéry budou jízdy historických autobusů. Na okruh obcí se střídavě vydají Škoda 21Ab (bezbariérové nízkopodlažní vozidlo), Karosa ŠL 11 a Karosa B 732. „Jízdní řád sice trochu zkomplikoval nástup nového dopravce, ale přesto jsme se snažili upravit ho tak, aby u úřadu navazoval na příjezd nebo odjezd klasické linky,“ dodal Kouba. Zde jsou další termíny pro návštěvníky: 25. a 26. července, 15. a 16. srpna, 12. a 13. září, 10. a 11. října a možná i začátek listopadu.

Kromě 25 velkých strojů (autobusy, trolejbusy i dvě tramvaje) je možné si v areálu prohlédnout i patnáct osobních aut. Nadšenci čekají, až v říjnu dorazí trolejbus z amerického Daytonu.

Ilustrační foto
Rokycanští turisté míří do Prahy