STRAŠICE - Na nadcházející víkend připravili nadšenci z Muzea dopravy ve Strašicích jízdy po pozůstatcích Strousbergovy dráhy. V sobotu i v neděli se v 11 hodin vydá historický autobus Karosa ŠL 11 na zhruba dvě a půl hodiny trvající projížďku, doplněnou o pěší vycházky k vybraným pozůstatkům dráhy, resp. jejího svršku. Kromě Strašic zavítají účastníci do Olešné, do okolí Kařezu i Kařízku a nově také do Františkova. Cestou nebude chybět komentovaný výklad o osudu barona Strousberga, a to z úst zakladatele Muzea Středních Brd Tomáše Makaje. Jízdenky bude možné zakoupit na recepci Muzea dopravy.

Po oba dva dny bude dále muzeum klasicky zpřístupněné mezi 10. a 17. hodinou.

HRÁDEK - Páteční promítání v hrádeckém letním kině je určené dospělým a také dětem. Snímek s názvem Ušák Chicky a Zlokřeček je od 21.30 hodin příběhem neobyčejného Chickyho – napůl kuřete a napůl zajíce. Rodinný film natočil štáb z Francie a Belgie.

DOBŘÍV - Jarda Soukup a jeho kolegové z kapely Extra Band revival zvou v sobotu 9. července do Dobříva. Ve fotbalovém areálu Václava Svobody to muzikanti rozbalí od 20 do 24 hodin a hostem bude Radek Zíka. Podle skupiny je mimochodem pojmenované jedenáctistupňové pivo z dílny šťáhlavických šikulů!