STRAŠICE - Obří akce je na dnešek připravena ve Strašicích. Muzejní noc s podtitulkem Kapitoly z historie brdského trampingu nabízí vstup zdarma a scénář obsahuje od 15 hodin vernisáž výstavy o trampech i kapele Lomikámen, která slaví 40 let existence. Právě tohle seskupení pak na zahradě muzea zahraje (stejně jako Petr a písně z Brd), pro děti je instalovaný klouzací hrad.

Atraktivní je rovněž doprovodný program. Muzeum dopravy v areálu bývalých kasáren se připojí k Muzejní noci a nabízí celý den prohlídku letitých autobusů, trolejbusů i tramvají nebo jízdy po obci speciální linkou.

KORNATICE - Přírodní parket v areálu kulturního domu je zítra od sedmnácti hodin dějištěm produkce kapely Extra band revival. Dorazí v osvědčené sestavě a se všemi hity! návštěvníci do 15 let mají v doprovodu rodičů vstup zdarma.

STUPNO - Na hřišti v areálu stupenské Sokolky se od včerejška do neděle koná mistrovství české republiky starších žáků v národní házené. Mezi šesti družstvy nechybí vítězové Západočeské oblasti z Litohlav. V pátek se začínalo nástupem všech týmů a hymnou byly na pořadu úvodní zápasy. Dnes nastupují naděje TJ od 9.40 s Brnem a ve 14 hodin se Studénkou. Zítřejší poslední duel je čeká od 9.10 hodin s Dobruškou.

RADNICE - Po dvouleté odmlce se v Radnicích uskuteční městská slavnost. Zahájil je včera od 19 hodin v Domě U Růže koncert Jana Venase.

Rokycanští patrioti iniciovali sbírku na záchranu nástroje
Rokycanské varhany čeká mohutný řez

Víkendový scénář pokračuje na letní scéně u rybníka. V sobotu po 13. hodině vystoupí děti ZŠ a MŠ Radnice, Jiří Schellinger memory band, představí se domácí divadelníci s aktovkou Medvěd, dále Turbo Revival Plzeň i W band Plzeň. Návštěvníci se mohou těšit na dobová řemesla a zábava je přichystaná i pro ty nejmenší.

Kromě toho rovněž v sobotu pořádají výstavu chovatelé drobného zvířectva (u muzea).

Nedělní vyvrcholení se od 13 hodin týká koncertu Big Bandu Hrádek a skupiny PF BAND

Občerstvení je zajištěné stylově: radnické pivo, pizza, myslivecké a také rybí speciality.

ROKYCANSKO - Pouze dvě kola chybějí do skončení fotbalové sezony. Platí to i pro okresní třídy na Rokycansku:

Přebor mužů: dnes od 17 hodin Radnice B – Kakejcov, Těškov – Skomelno, Březina – Hrádek, Mirošov – Cheznovice a Holoubkov – Strašice. Zítra v 17.00 Dobřív versus Raková B.

Okresní soutěž: dnes v 17 Břasy – Dobřív B a zítra Zbiroh B – Lhota pod Radčem (14.00), Mirošov B – Němčovice, Strašice B – Příkosice B, Volduchy B – Líšná (vše od 17 hodin).

Přebor starších žáků: dnes v 10.00 Hrádek – Holoubkov, Zbiroh – Raková. Zítra od 14.30 Volduchy – Strašice. Až ve středu 15. června od 17 hodin dohrávka Radnice- Slavoj Mýto.