Charismatickou postavu, kterou spojovala se ´Svaťákem´ nejen rodinná a příbuzenská pouta, ale také setkání s kamarády. Včetně možnosti báječně si v nabitém programu odpočinout.

FILM A SLZÍCÍ DIVÁCI

Zatímco sugestivní říjnová vzpomínka na umělce se v obci odehrávala současně s posledním loučením na Praž-ském hradě, patřil 25. leden výlučně Karlovým fanouš-kům. V sále místní restaurace se jich sešlo bezmála sto a nejprve si poslechli hity Zlatého slavíka. Včetně možnos-ti doplnit speciální publikaci o další Mistrovy snímky. „Oficiální část posezení zahajuji poděkováním Gottově sestřenici Haně i naší spoluobčance Šárce Vaňatové, která zprostředkovala přítomnost hostů,“ zdůraznila starostka Alena Manková.

Myslivecký ples v Rokycanech
Myslivci předali výhercům devět divočáků

Mikrofon pak od ní převzal Michal Herz. Muž, který svým vzezřením a také profesí nezapře otce Juraje, známého režiséra. „Ke zpěvákovým osmdesátinám jsem natočil třídílný dokument Karel je Gott a dnes vám ho předkládám k posouzení. Oslovil jsem desítky lidí z branže a nikdo se neodmítl vyjádřit,“ přiblížil Herz více než dvouhodinový snímek. Na plátně se střídali zpěváci, skladatelé, herci, atd. Jejich vyjádření nenechala lhostejnými ani svaťácké publikum. Takže jsme často zaregistrovali utírající si oči diváků, kteří si s hvězdou tuzemské pop music promítli i svůj život.