Lidi spěchající ráno na vlak kolem Zbiroha, zaskočilo jejich zpoždění. Do zaměstnání a škol se tak leckteří dostali se zpožděním. České dráhy v tom tentokrát byly nevinně. Situaci zavinila tragédie, která se odehrála na rozhraní katastru Kařez a Cerhovice. Rychlík se tam srazil s mužem. Srážka si vyžádala smrt dotyčného a obousměrné zpoždění na trati.
„Ráno jsem marně čekal na vlak. Pak jsme se spolu s dalšími cestujícími dozvěděli, že kousek od nás, u Bouchalky, nějaký člověk skočil pod vlak," sdělil Jirka z Kařeza.
Šetření události spadlo do kompetence policistů z Berounska, kteří hned k místu tragédie vyrazili. Mluvčí Marcela Pučelíková Rokycanskému deníku sdělila. „Před půl sedmou ranní došlo ke střetu rychlíku, jedoucího z Prahy do Plzně,
s mužem, jehož totožnost je zatím neznámá. Příčinou vyšetřování neštěstí se zabývají kriminalisté z Územního odboru Beroun." Doplnila, že ve věci byla nařízená soudní pitva.
„Zhruba od čtvrt, kdy
k tragédii došlo, byla okamžitě obousměrně přerušená doprava mezi Kařezem a Hořovicemi. Místo vlaků byly nasazené autobusy. Dotklo se to i některých spojů do Rokycan. Protože v tu dobu místem projíždí i řada rychlíků, později jezdily kyvadlově mezi Rokycany a Hořovicemi," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.Dodala, že cestující ale museli počítat i s komplikacemi při naváznosti dalších spojů.
Úplná výluka na trati trvala zhruba hodinu a půl. „V 7.55 byla zprůjezdněná jedna kolej, v 8.20 už se jezdilo po obou," dodala Pistoriusová. Zpoždění ale ještě nějaký čas trvalo, ještě v půl desáté se na rychlík od Prahy čekalo hodinu a do Plzně asi čtyřicet minut.