Na demarkační čáře připomínají legionáře

Rokycany - Součástí unikátních a perfektně udržovaných strojů v Muzeu na demarkační linii na okraji Rokycan jsou tématické expozice. Současná je věnovaná československým legiím, které se utvářely a bojovaly v tehdejším Rusku, ve Francii nebo Srbsku. Na panelech jsou zmapované nejvýznamnější události doby, související se vznikem samostatného státu!

Hřebenáři soutěží o nejlepší hluchec

Volduchy – Součástí pouti ve Volduchách je soutěž o nejchutnější hluchec. Vyhlašují ji členové hřebenářského spolku a žádají šikovné kuchaře i kuchařky, aby odevzdali vzorky do sobotní 14. hodiny v prodejně vín (Volduchy č. 168). Nezávislí porotci určí pořadí a v 19 hodin dojde na stejném místě k vyhlášení výsledků.

Ve Veselé opět zasedají 'doma'

Veselá – Rekonstrukce sídla úřadu ve Veselé skončila, takže zastupitelé zase jednají v obvyklé místnosti. Dnes od 18 hodin posoudí rozpočet, přestupkové řízení ve spolupráci s Rokycany a vyslechnou informace o kontrole spisové služby.

Vondráčková sklízela ovace

Liblín - Zpěvačka Helena Vondráčková je už řadu let patronkou Domova sociálních služeb v Liblíně. Do severního cípu Rokycanska dorazila i na letošní slavností městyse. Bezmála dvouhodinovou produkcí s dlouhotrvajícím potleskem uzavřela mohutný blok pořadů.

Mši svatou celebroval biskup František Radkovský a v parku nebo na náměstí nechyběly atrakce. Pódium na zámeckém nádvoří patřilo Václavu Žákovcovi s Annou Volínovou, domácím umělcům, country kapele Mary Lou, zpěvačce Báře Zemanové nebo filmovým, muzikálovým i operetním melodiím.