Místa je málo, teče tu potok a zapomenout nesmím na značné převýšení,“ vypočítával komplikace starosta obce Miroslav Kroc.

Teprve loni se podařilo vybudovat dvě části chodníků o celkové délce 320 metrů. Oba navazují na opravenou místní komunikaci s mostkem a trasa v délce půl kilometru umožní alespoň částečný komfort pro občany. Investice přišla na dva miliony korun a byla financována z vlastních zdrojů. Ke kolaudaci dojde ve čtvrtek 29. dubna, kdy odborníci zhodnotí i další fáze. Jednak úsek kolem kostela a také vznikající autobusovou zastávku v 'Chalupách'. Nová bude rovněž informační tabule s poznatky o území pod křídly úřadu v Břasích . „Obec pokračuje na přípravě projektu. Jak na konečné připojení chodníků k základní škole, tak na dalším prodloužení na konec Stupna. Pokud nebudou komplikace se schvalováním dokumentace, chceme ještě v druhé polovině letošního roku zrealizovat další část chodníků v nebezpečných zatáčkách,“ dodal Kroc.

Aktuální investicí je přímo v Břasích nová cesta pro pěší od křižovatky k sokolovně směrem na Kříše. Pomohla dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž akce za necelé dva miliony má trvat od května do srpna. Malá část chodníku bude také dodělána také před Domem s pečovatelskou službou.

Ilustrační snímek.
Domovy pro seniory v Liblíně i Mirošově zase otevřely dveře