Třeba, že z nich umí připravit výborný likér, navíc podporující obranyschopnost organismu. Chuťovému kouzlu nápoje mimochodem podlehl i poslanec Jiří Pospíšil, který se akce zúčastnil, ale i řada dalších návštěvníků. Také dva Američané přišli obdivovat a učit se poznávat české houby. V Dobřívě jich bylo vystavených 72 druhů. Mezi nimi dvě chuťově výjimečné – hřib obecný smrkový a ryzec smrkový. Pro výstrahu tam ale bylo i 12 hub nejedlých, až smrtelně jedovatých.

Na výstavu zavítal i hudební skladatel Václav Hálek. Nechal se všemi vystavenými exponáty inspirovat k vytváření melodií, které jeho doprovod hned natáčel.

Hodně dotazů návštěvníků se týkalo holubinek, léčivosti hlívy a došlo i na hořčák. Jiří Baier je propagátorem jeho usušení, rozemletí a v případě potřeby podávání v lékové tobolce jako prostředku proti žaludečním problémům. Sám se tak nedávno zotavil z otravy způsobené požitím klobás.

Pokud k houbařskému zážitku připočtete i ryze estetický, zprostředkovaný desítkami druhů mečíků pěstovaných, a často i vyšlechtěných Janou a Václavem Čihákovými z Mokrouš, vyjdou vám v souhrnu dvě a čtvrt stovky spokojených lidí.