Zahájení, stejně jako ukončení sezóny a několik tématických akcí mezi tím, už je mezi rybáři pomalu ale jistě tradicí. „Přehrada a její břehy jsou přichystané. Ostatně jsme kvůli tomu organizovali o minulém víkendu brigádu. Pochopitelně jsme uklízeli i popadané stromy, které mají na svědomí noví sousedé bobři, jež se k nádrži nastěhovali," prozradili organizátoři sobotní akce.

Ta začne v 8 hodin ráno a zvýhodněná povolenka je čtyřiadvacetihodinová. Za ni zaplatí rybáři pouhé dvě stovky. „Pochopitelně bude k dispozici bistro U Louže, něco do žaludku i na zahřátí. Prvně letos bude pro návštěvníky připravený pšeničný třináctistupňový speciál z Radnického minipivovaru. Pro ty kdo u vody stráví noc bude připravená i česnečka. Očekáváme účast obdobnou jako v minulém roce, kdy dorazilo na šest desítek rybářů," prozradil Radek Hanuš.

Organizátoři mají pro zbytek sezóny schované i další trumfy, které dopředu nechtějí příliš zveřejňovat. „Snad jen prozradíme, že akce, která se kvůli počasí v uplynulé sezóně nekonala, je připravená v obměněné formě na letošek. A nezaskočí nás ani počasí, navíc bude u chytání daleko víc legrace," dodali s tajemným úsměvem organizátoři akce.