„Ze 137 uživatelů je jich aktuálně nakaženo 76 a k tomu sedmnáct pracovníků,“ potvrdil kolem čtrnácté hodiny ředitel Petr Kounovský s tím, že nemusí jít o konečnou cifru. Přestože zde zakázali návštěvy už 6. října včetně dalších opatření (pohyb po areálu, hygiena), nákaza se bleskově rozšířila. V nejbližších dnech hygienici plošnou prověrku klientů i zaměstnanců zopakují,“ dodal šéf DSS

Rokycanská nemocnice momentálně léčí patnáct pacientů s onemocněním covid. Jsou hospitalizováni na oddělené lůžkové stanici, kde je ošetřuje speciální tým zdravotníků. U dalších hospitalizovaných se čeká na výsledek testu.

Chirurgové v komplexu nad okresním městem odkládali operace, plánované do do 22. října. „Došlo ale ke změně až nyní jsou realizované akutní zákroky,“ vyjádřil se mluvčí krajského holdingu Jiří Kokoška.

1) Jiří Kořínek z Rokycan je další postavou unikátního projektu Člověk od vedle. Po absolvování devítiletky TGM přešel do Plzně na SPŠ stavební (obor technické lyceum). Po úspěšné maturitě okusil náročnost Západočeské univerzity.
Jiří Kořínek ukusuje zahraniční chlebíček