Výzvy nepomáhaly, peníze se stávaly nedobytnými. „Ačkoli termín splatnosti vodného a stočného za uplynu- lý rok byl do konce června, sko- ro šedesátka občanů dluží sto devadesát tisíc. V některých případech k tomu přistupuje nezaplacená částka za předloňský rok," konstatoval starosta František Končel.

Zamýšlená sankce vešla ve známost a účinkovala. „Část lidí přišla dluh vyrovnat jednorázově, odhadem tak pětašedesát tisíc už se nám vrátilo. Další se snažili domluvit na splátkách. Pořád ale zůstává řada těch, co se neozvou, nemají snahu záležitost řešit, prostě nekomunikují," podotkl místostarosta Pavel Kořen.

„Záměr jsme dopředu zveřejnili na úřední desce a pobídkou pro některé se stalo i to, že už jsme ve dvou případech přívod vody neplatičům zaslepili. „Šlo o domácnosti, na které byla uvalená exekuce," vysvětloval starosta. Dodal, že museli k vypnutí vody přikročit, aby město nebylo ještě více škodné. „Protože hrozilo, že se dotyční odstěhují, o dům přišli, a my bychom je těžko naháněli, nezbývalo než se finančním nárokem k exekuci připojit," objasňoval Končel."

Více přímo v Deníku.