Nadšenci sice její vanu s předstihem důkladně vyčistili, aby pro teplé období byla voda k dispozici, jenže ta chvíli poté přestala proudit. Ucpal se přítok.

„Nastoupila technika a museli jsme bagrovat. Ukázalo se, že betonové roury jsou rozpadlé. Na druhou stranu – sloužily možná padesát let. Vyměnili jsme je za plastové a voda už zase přitéká,“ sdělil starosta Zdeněk Hruška. Pochválil i skupinu brigádníků důchodců, kteří se navíc starají i o údržbu okolí.

Pokud jde o nádrž, koupání je na vlastní nebezpečí. Ovšem vzhledem k tomu, že po naplnění bazénu nad stanovenou mez není voda stojatá, ale mění se, protože vedle přitékající přebytečná odtéká, je koupání v Týčku oblíbené. „Navíc se vodu snažíme ošetřovat,“ podotkl Hruška.

V areálu jsou vybudovaná i dvě hřiště pro sportovní vyžití, na volejbal a malou kopanou. Před čtrnácti dny přibyly i nově dětské herní prvky. „Co se týče prostor občerstvení, které jsme tu vybudovali, právě jsme v jednání s novým uchazečem o provozování hospody. Projevil zájem ujmout se i občerstvení u vody,“ spokojeně dodal starosta.

Okresní soutěž Plamen v Břasích
FOTO: Volduchy a Mirošov se radovaly v Břasích