Součástí roz- šířené výuky malých hudebníků ze 3. a 4. třídy se od tohoto pololetí stalo i jejich vzdělávání ve hře na kytary. První výsledky už se rýsují.

„Škola pořídila šest kytar, další si nosí děti z domova. Musím říci, že je tahle novinka zaujala a dělají slušné pokroky," konstatovala ředitelka ZŠ Hana Šlégrová, která muzikanty vede.

Nejdříve kluci a děvčátka zvládali základní principy hry na kytaru a posléze se už pustili do osvojování základních akordů. Výuka probíhá v hodině půleně. Části dětí se vždy věnuje učitelka a procvičuje s dětmi hru, ostatní mezitím plní připravená zadání. „Naším hlavním cílem teď je, aby se žáci uměli jednoduše doprovodit při zpěvu," konstatovala Šlégrová.

„Líbí se mi to. Máme doma kytaru, ale potřebuje nějaké úpravy. Zatím hraju na školní a těším se, až už budu moci trénovat sám na své," svěřil se Jakub Géc. „Dneska procvičujeme hlavně akordy C a G7, potřebujeme je k písničce Když jsem jel do Prahy pro hrách," sdělila ještě Anička Petříčková s Khrystyne Nimylovych.

„Je tu řada talentovaných šikulů, mám z nich radost. První veřejnou premiéru před publikem budou naši kytaristé mít při akademii školy, která se letos uskuteční pětadvacátého června, což je čtvrtek, v sále Střelnice. Začne v šestnáct hodin. Můžete si je přijít poslechnout a podpořit nás," zve ředitelka.