Ke svému překvapení však zjistili, že lhůta se o rok prodloužila.

Podobný údiv čekal na nejednoho návštěvníka místního odboru dopravy. Původní nařízení, že dokumenty vydané od 1. ledna 2001 do 31. prosince 2002 mají jejich držitelé odevzdat na úřad nejpozději 31. 12. 2012 a získat zde nové, se změnilo. Předpis se rozšířil, nyní platí pro doklady vydané od 1.1. 2001 do 30. 4. 2004. Lidé je musí vyměnit nejpozději do 31. 12. 2013. „O prodloužení lhůty jsme nevěděli, ale jsme rádi, že jsme si vše vyřídil včas. Alespoň jsme nemuseli čekat takové fronty," shodli se Vágnerovi, kteří byli novou informací potěšení.

Dobrou motivací pro to, aby lidé nenechali záležitost na poslední chvíli, je skutečnost, že od 19. ledna 2013 se řidičská oprávnění vydávají už pouze na pět let. Pokud si stihnou vyměnit průkaz jakékoliv skupiny do 18. ledna, jeho platnost bude desetiletá. „Musím si tedy pospíšit. Mám B i D a za pět let by se mi to zařizovat znovu nechtělo," předsevzal si Tomáš Šedivý.

Vedoucí odboru dopravy Jaromír Kalčík Deníku informace potvrdil a doplnil, že občané mohou využít také elektronické objednávky na internetových stránkách Ro- kycan www.rokycany.cz . Vyvarují se tak dlouhého čekání.