Cizinecká policie si sem totiž přijela proklepnout zahraniční pracovníky.

„Nejednalo se o první kontrolu, bylo jich už několik. Jsou podle všeho zaměřované především na nelegální pobyty a nelegální práci v ČR. Vůči naší společnosti nebylo prozatím nikdy zjištěno jakékoliv pochybení,“ sdělil jednatel Euwe Eugen Wexler Petr Krob. „Z důvodu akutního nedostatku pracovníků využíváme, ač neradi, v rámci smluvních vztahů, práci agenturních zaměstnanců. Ti nemají vztah k firmě a vyžadují náročnější kontroly. Je u nich velká fluktuace, riziko reklamací na jejich práci, takže tento stav považujme za nouzový, aktuálně vynucený stavem pracovního trhu,“ vysvětlil.

Při páteční kontrole bylo zjištěno, že čtyři pracovníci jedné agentury, která smluvně poskytuje svoje zaměstnance, mají falešné doklady. „Bohužel se množí případy, kdy pracovní agentury posílají do firem svoje zaměstnance s doklady, které jsou vystavené v Polsku nebo v Maďarsku – podle všeho nelegálně – ukrajinským občanům. Sami příslušníci cizinecké policie konstatovali, že jako uživatelé těchto pracovníků máme malou šanci zjistit, že se jedná o padělané doklady,“ konstatoval Krob. Ze strany společnosti při kontrolách probíhá plná spolupráce. Realitou ale je, že je aktuálně kritický nedostatek pracovníků na trhu. „Tento týden nám bylo pracovním úřadem přislíbeno, že přijde více než deset zájemců o zaměstnání. Nepřišel nikdo,“ sdělil Krob.

„Závěrem chci zdůraznit, že firma EuWe Eugen Wexler nikdy nezaměstnávala nelegální pracovníky ani ty s nejasným původem. Při množství už pravidelných kontrol nebylo zjištěno vůči naši žádné pochybení,“ uzavřel.

Hrádecká škola vytáhla do boje proti žloutence a za zdraví dětí.
Žloutenice byla v Hrádku při školní akci bez šance